Kolesarske poti ob Kolpikolesarske-poti-ob-kolpi-6

V okolici so kolesarske poti različnih težavnosti, ki so posebej označene na zemljevidu, primerno opremljene in vzdrževane. Zemljevid kolesarskih poti je lepo vrisan na karti občine Kostel, ki jo lahko dobite na domačiji Lobič. Za tiste, ki ne želite pretiravati in iščete le krajši izlet z družino, je najprimernejša kolesarska pot od apartmajev Lobič pa vse do Fare. Na cesti mimo apartmajev do Fare je le nekaj vzponov, ki pa niso preveč zahtevni. Ta enostavna kolesarska pot poteka večinoma v senci obcestnih dreves. Ker po njej le občaso pripelje kak avtomobil, je pot zelo primerna za družine z manjšimi otroki, saj vam ne bo treba ves čas paziti na varnost.

Več informacij o kolesarskih poteh lahko najdete na teh povezavah:

Na domačiji Lobič vam nudimo tudi izposojo koles! Na voljo imamo omejeno število koles, zato predlagamo, da se ob rezervaciji pozanimate, ali so kolesa v izbranem teminu prosta.

"Zgornjekolpska kolesarska pot"

Dolžina poti: 23 ali 56 km

Na njej si lahko ogledamo veliko naravnih in kulturnih znamenitosti, ter si privoščimo kopanje v kristalno čisti reki Kolpi. Pot je dokaj nezahtevna, saj v večini poteka po ravnem, vsebuje le en zahtevnejši vzpon. Celotna Zgornjekolpska kolesarska pot je dolga cca 56 km, za kar zadostuje 5-6 ur zmerne vožnje.

Potek krajše Zgornjekolpske kolesarske poti (23 km) skozi kraje Osilnica – Ribjek – Ložec – Grintovec pri Osilnici – Bosljiva Loka – Mirtoviči – Srobotnik ob Kolpi – Kuželj – Grivac – Petrina – Pirče – Vas – Fara, ki jo lahko podaljšamo za naslednjih 23 km prek točk Vrh - Kostel - Gorenja žaga - Gorenji Potok - Stružnica - Planina - Vas.

"Kolesarska pot Po energijskih točkah Kolpe (34 km)"

Dolžina poti: 34 km

Kolesarska pot "Po energijskih točkah Kolpe" se vije skozi Radence - Prelesje - Bilpo - Kostel - Faro in vse do Banje Loke. Za celotno pot zadostujejo 3 ure zmerne vožnje. 

Oglejte si pot na zemljevidu: