Aktivnosti

Kostelska pokrajina je mnogim dobro poznana, saj je s svojo neokrnjeno naravo, rastlinskim in živalskim svetom neponovljiv naravni biser. Med naravnimi lepotami Kostela moramo najprej omeniti mejno reko Kolpo, ki je ena najčistejših v Sloveniji. Domačija Lobič je tik ob njej tako, da peš, s kolesom, veslom v roki ali kako drugače z lahkoto pridete od in do nje. Je v krajinskem parku Kolpa, obdana z številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, ki si jih je vredno ogledati.

Ker sodelujemo z mnogimi okoliškimi društvi in podjetji, je nabor aktivnosti, ki jih ponujamo, še toliko bolj širok in pester.

Sodelujemo s Staro šolo Tris

Ob sprejemu vas čaka dobrodošlica kjer se dotaknete čudovite zgodbe o enostavni resničnosti Kostela. Ogledate si Zapise iz filmskega dnevnika-Kostel, razstavo Zgodovina kostevskega krošnjarstva in priložnostno razstavo. Nato vas prepustimo doživetju v sobi Svet Kolpe, kjer vas sočasno na treh ekranih, skozi čudovit prikaz pokrajine in življenja njenih ljudi danes, povabi k doživetju celotnega sveta ob Kolpi. V Galeriji okusov vam predstavimo kulinarične značilnosti Kostela in darilni program Svet Kolpe. Ob koncu srečanja se sprehodimo do Bele vrbe – izjemnega drevesa leta 2009. 

Več...